Πολιτική Απορρήτου

Τελευταία ενημέρωση: Σεπτέμβριος 2018

Η Fithealth, η οποία εδρεύει στα Μελίσσια Αττικής στη διεύθυνση Ελευθ. Βενιζέλου 12Α, ΤΚ 15127 με ΑΦΜ 051757101 και διατηρεί τον ιστότοπο www.fithealth.gr, λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, καθώς και τον ευρωπαϊκό κανονισμό 2016/679, ενώ ακολουθεί αυστηρά τις οδηγίες του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) στη διατήρηση και διαχείριση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα πελατών.

Τα στοιχεία των χρηστών (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση κατοικίας, κ.λπ.) και των συναλλαγών των χρηστών του ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρούνται απόρρητα, όπως και στις συνήθεις συναλλαγές σε εμπορικό κατάστημα.

Τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε γνωστοποιήσει ήταν, είναι και θα παραμείνουν απολύτως ασφαλή, ενώ τα διαχειριζόμαστε με απόλυτο σεβασμό στην ιδιωτικότητα.

Οι χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους στα πλαίσια των συναλλαγών τους, όπως και με το παρόν, θα ενημερώνονται από την εταιρεία μας και συναινούν και αποδέχονται την επικείμενη επεξεργασία των στοιχείων προσωπικών δεδομένων αυτών, για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών συναλλαγής, καθώς επίσης και της διαβίβασης των στοιχείων αυτών σε αποδέκτες, οι οποίοι θα προσδιορίζονται συγκεκριμένα και είναι οι υπάλληλοι και προστεθέντες της εταιρίας στα πλαίσια της διεκπεραίωσης της καταρτιζόμενης σύμβασης. Επίσης με τον παρόν γνωστοποιoύνται και τα δικαιώματα πρόσβασης και εναντίωσης των άρθρων 12 και 13 του Ν. 2472/1997.

Βεβαιώνεται ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των παραγγελιών. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό ή συνεργαζόμενες με αυτό επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης. Το σύνολο των εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που θα ανταλλαχθούν μεταξύ των μερών στα πλαίσια της πώλησης θα τηρούνται από την Fithealth.

Η εταιρεία μας δεσμεύεται ότι δεν αποκαλύπτει, πωλεί, παραχωρεί ή ανταλλάσσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε οποιονδήποτε εξωτερικό οργανισμό, εκτός αν έχει προηγηθεί προγενέστερη έγγραφη ενημέρωση από εσάς ή εσείς έχετε εξουσιοδοτήσει την εταιρεία μας για την παροχή επιπλέον πληροφοριών ή απαιτείται από το νόμο ή δικαστική απόφαση.

Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία, να τα τροποποιήσετε, να ζητήσετε να σας τα αποστείλουμε ή να τα διαγράψουμε.

Περιγραφή δεδομένων που συλλέγονται

  1. Στοιχεία που δίνει ο χρήστης οικειοθελώς κατά τη διενέργεια συναλλαγών, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση χρέωσης, ταχυδρομική διεύθυνση (αν διαφέρει), αριθμοί τηλεφώνου, email, φορολογικά στοιχεία (Α.Φ.Μ.και Δ.Ο.Υ) παρατηρήσεις, σχόλια και άλλα. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση επιλογής πληρωμής με πιστωτική/χρεωστική κάρτα, τα στοιχεία που καταχωρεί ο χρήστης υποβάλλονται απ’ευθείας στο ασφαλές περιβάλλον της υπηρεσίας πληρωμών της συνεργαζόμενης τράπεζας, χωρίς να αποθηκεύονται από την εταιρεία μας.
  2. Στοιχεία που συλλέγονται αυτόματα στα πλαίσια της συνήθους λειτουργίας ιστοτόπου, βάσει των πρωτοκόλλων διαδικτυακής επικοινωνίας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του ιστοτόπου και των παρεχομένων υπηρεσιών, όπως διεύθυνση IP, στοιχεία χρησιμοποιούμενων συσκευών (π.χ. επιτραπέζιος υπολογιστής, tablet, smartphone), λειτουργικό σύστημα, περιηγητής (browser), ιστορικό. Αν και τα δεδομένα αυτά δεν συλλέγονται για να συσχετιστούν με συγκεκριμένα πρόσωπα, ενδέχεται σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα που τηρούνται από τρίτα μέρη να επιτρέψουν την ταυτοποίησή σας. Διευκρινίζεται ότι η συλλογή των ως άνω στοιχείων επηρεάζεται άμεσα από τις ρυθμίσεις απορρήτου που διατηρεί ο χρήστης στη συσκευή του (αποδοχή cookies, διατήρηση ιστορικού, ασφαλής περιήγηση).
  3. Στοιχεία που δίνει ο χρήστης και αφορούν τρίτους, όπως παράδοση προϊόντων σε τρίτο πρόσωπο. Στην περίπτωση αυτή έχετε αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση και συναίνεση του προσώπου αυτού στην κοινοποίηση των προσωπικών του δεδομένων στην εταιρεία μας, η δε εταιρεία μας δε φέρει καμία ευθύνη. Διευκρινίζεται ότι η διακίνηση εμπορευμάτων μέσω τρίτων (couriers, μεταφορικές εταιρείες) δεν στοχεύει στην κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους και γίνεται πάντα με τη συναίνεση των πελατών.

Η εταιρεία μας, για να μπορεί να παρέχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών στον καταναλωτή χρησιμοποιεί την υπηρεσία Skroutz Analytics. Μέσω της υπηρεσίας αυτής κοινοποιούνται ανώνυμα στατιστικά χρήσης στο Skroutz.gr, ενώ τα δεδομένα που λαμβάνονται μέσω αυτής της υπηρεσίας καλύπτονται από την πολιτική απορρήτου του Skroutz.gr, την οποία μπορείτε να βρείτε στο https://www.skroutz.gr/privacy.

Ειδικά, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν συλλέγονται, ούτε υπάρχει λόγος να κοινοποιηθούν στην εταιρεία μας.

Ο ιστότοπος fithealth.gr μας ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους (links) προς ιστότοπους τρίτων (π.χ. μέσα κοινωνικής δικτύωσης), ο έλεγχος των οποίων δεν ανήκει στην εταιρεία μας. Ομοίως πρόσβαση στον ιστότοπό μας μπορεί να επιτευχθεί μέσω συνδέσμων σε ιστότοπους τρίτων, τους οποίους επίσης δεν ελέγχει η εταιρεία μας. Η εταιρεία μας δε φέρει καμία ευθύνη για τους όρους συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων από τους ως άνω ιστοτόπους τρίτων και την πολιτική απορρήτου που ακολουθούν.

Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

Η εταιρεία μας κάνει χρήση των πλέον σύγχρονων μέτρων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Για τις παραγγελίες μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος fithealth.gr, η eταιρεία μας κάνει χρήση του διεθνώς αναγνωρισμένου πρωτοκόλλου SSL (Secure Sockets Layer), προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το SSL χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογράφησης των δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ δύο συσκευών δημιουργώντας μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από την εταιρεία μας αποθηκεύονται και υπόκεινται σε επεξεργασία κατά τον πλέον ασφαλή τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος απώλειας ή παραβίασης αυτών.

Η είσοδος των εγγεγραμμένων χρηστών στον ιστότοπο της εταιρείας μας γίνεται πάντα με την χρήση προσωπικού κωδικού πρόσβασης (password), ο οποίος διατηρείται κρυπτογραφημένος και δεν γνωστοποιείται στην εταιρεία μας. Ο χρήστης έχει την ευθύνη διαφύλαξης του προσωπικού του κωδικού. Η εταιρεία μας δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση χρήσης του κωδικού από τρίτους για είσοδο στον ιστότοπο.

Δικαιώματα χρήστη που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα

  • Πρόσβαση στα δεδομένα
    Ο χρήστης έχει δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να λάβει αντίγραφο των προσωπικών του δεδομένων που διατηρεί η εταιρεία. Επίσης μπορεί να ζητήσει πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων από την εταιρεία.
  • Δυνατότητα τροποποίησης ή διαγραφής στοιχείων
    Ο χρήστης έχει δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να ενημερώσει-τροποποιήσει τα στοιχεία που έχει δώσει στην εταιρεία. Επίσης δύναται να ζητήσει τη διαγραφή μέρους ή του συνόλου των δεδομένων του. Εξαιρούνται στοιχεία που έχουν χρησιμοποιηθεί στην έκδοση παραστατικών πώλησης, των οποίων η διατήρηση απαιτείται από το νόμο.
  • Δυνατότητα ανάκλησης συγκατάθεσης
    Όταν έχει δοθεί συγκατάθεση για τη χρήση δεδομένων σε προωθητικές ενέργειες, όπως η αποστολή ενημερωτικών δελτίων (newsletters), ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να την ανακαλέσει είτε επικοινωνώντας με την εταιρεία, είτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο απεγγραφής που περιλαμβάνεται στα ενημερωτικά δελτία.
  • Δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
    Ο χρήστης έχει δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλ: 210 6475600, Fax: 210 6475628, email: contact@dpa.gr

Χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματός μας από ανηλίκους κάτω των 16 ετών

Η Fithealth δεν προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ηλεκτρονικών αγορών από το ηλεκτρονικό της κατάστημα σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών. Για οποιαδήποτε ηλεκτρονική αγορά, ακόμη και για προϊόντα που προορίζονται για παιδιά, απαιτείται η συμμετοχή και συναίνεση ενός γονέα ή κηδεμόνα. Σε περίπτωση που ανήλικοι κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, χωρίς την έγκριση γονέα ή κηδεμόνα, η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη. Αν γίνει αντιληπτό από την εταιρεία μας ότι ο χρήστης είναι ανήλικος, δεν θα διεκπεραιώνεται καμία συναλλαγή μαζί του, ενώ ο λογαριασμός του καθώς και όλα τα προσωπικά του δεδομένα θα διαγράφονται.

Διαβίβαση δεδομένων εκτός ελληνικής επικράτειας

Στα πλαίσια της αδιάλειπτης και ασφαλούς λειτουργίας του ιστοτόπου μας, ενδέχεται να τηρούνται κρυπτογραφημένα αντίγραφα αρχείων σε πάροχο υπηρεσιών backup, που βρίσκεται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στις Η.Π.Α. και ενεργεί για λογαριασμό της εταιρείας μας. Στην περίπτωση αυτή, η εταιρεία μας λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο, ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια και το απόρρητο των προσωπικών δεομένων των χρηστών.

Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου

Προκειμένου να είναι πάντα προσαρμοσμένη με την τρέχουσα νομοθεσία, η παρούσα πολιτική ενδέχεται να τροποποιηθεί, κατά τη διακριτική ευχέρεια της εταιρείας. Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να ελέγχετε την πολιτική της εταιρείας μας τακτικά, ώστε να είσαστε ενήμεροι για πιθανές τροποποιήσεις. Κάθε τροποποίηση στην πολιτική τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή της καταχώρησης της σε αυτή τη σελίδα. Η ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης της πολιτικής αναγράφεται στην αρχή της παρούσας σελίδας.