Posted on

Γυμναστήριο στο σπίτι

Δημιουργήστε στο σπίτι σας ένα γυμναστήριο στα μέτρα σας

Όλοι γνωρίζουμε πως για να έχουμε καλή υγεία, για να μπορούμε να διατηρούμε το βάρος μας σε ικανοποιητικά επίπεδα και να έχουμε την ενέργεια που είναι απαραίτητη για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτητικές συνθήκες της καθημερινότητας, χρειάζεται να φροντίζουμε τη διατροφή μας και να ασκούμαστε τακτικά.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, που όλοι μας λίγο-πολύ είμαστε πιο προσεκτικοί με τα έξοδά μας, μπορούμε πάντα να βρίσκουμε λύσεις που δεν υπερβαίνουν το budget μας. Μια ιδανική λύση ως προς αυτό, είναι να φτιάξετε το δικό σας γυμναστήριο μέσα στο σπίτι σας. Όχι με ακριβά όργανα, όπως μπορεί να το έχετε υπόψη, αλλά με πρακτικά, ευχάριστα και ελαφριά εξαρτήματα.

Τώρα, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής «κατ’ οίκον» για όλο το σώμα, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ελάχιστος χρόνος καθημερινά (15-30 λεπτά), τη διάθεση να βελτιώσετε την υγεία και την ποιότητα ζωής σας και μερικά πολύ οικονομικά αξεσουάρ γυμναστικής:

Στρώμα Ασκήσεων

Ένα στρώμα ασκήσεων, με αντιολισθητική υφή και από ανθεκτικό υλικό, είναι βασικό αξεσουάρ τόσο για επαγγελματικούς χώρους όσο και για το σπίτι. Εάν θέλετε να κάνετε σωστά και με ασφάλεια κοιλιακούς, ραχιαίους και διατάσεις, πρέπει να ξεκινήσετε τη δημιουργία του μικρού σας «οικιακού γυμναστηρίου» με ένα καλό στρώμα γυμναστικής. Είναι φθηνά, λειτουργικά και μετά το τέλος της προπόνησης μαζεύονται και αποθηκεύονται εύκολα χωρίς να πιάνουν χώρο.

Ρόδα κοιλιακών

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει 654 μύες αλλά ακόμη και όσοι γυμνάζονται τακτικά στα γυμναστήρια, δεν ασκούν παρά ένα μόνο μέρος από το σύνολο των μυών του ανθρώπινου σώματος. Χρησιμοποιώντας μία ρόδα για τους κοιλιακούς κάνετε την προπόνησή σας πιο αποτελεσματική και αποδοτική και γυμνάζετε περισσότερους μύες από ό, τι με τα κλασικά ροκανίσματα.

Η ρόδα κοιλιακών, με το να σας τοποθετεί πιο κοντά στο έδαφος, ενεργοποιεί όλους τους μύες που συμμετέχουν στη δύναμη και τη σταθερότητα του σώματος. Επειδή, καθώς κυλάτε τη ρόδα μακριά από τον κορμό σας, όλο το βάρος του σώματος στηρίζεται στους κοιλιακούς σας, η εκγύμνασή τους είναι καθίσταται στοχευμένη και απολύτως αποτελεσματική.

Λάστιχα – Ιμάντες

Τα λάστιχα γυμναστικής θεωρούνται από τους γυμναστές και τους προπονητές «κινητό γυμναστήριο», αφού εάν προσαρμοστούν σωστά μπορούν να γυμνάσουν οποιαδήποτε μυϊκή ομάδα. Είναι προϊόντα οικονομικά, ευέλικτα, με ελάχιστο όγκο, έχουν απεριόριστες δυνατότητες χρήσεως και χρησιμοποιούνται για την αύξηση της δύναμης, τη βελτίωση της κινητικότητας και της ευελιξίας, για αποθεραπεία αλλά και για εναλλακτικό ερέθισμα σε επαγγελματίες αθλητές.

Τα λάστιχα – ιμάντες διατίθενται σε διάφορες κατηγορίες αντίστασης-δυσκολίας, συνήθως με διαφορά στο χρώμα. Είναι ένα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

Αλτήρες

Οι αλτήρες (βαράκια) είναι το πιο συνηθισμένο οικιακό όργανο γυμναστικής. Ελάχιστα είναι τα σπίτια εκείνα που δεν έχουν ένα ζεύγος αλτήρων. Και είναι λογικό αφού έχουν μικρό όγκο, αποθηκεύονται εύκολα, είναι οικονομικοί και με αυτούς μπορείτε να γυμνάσετε ένα μεγάλο μέρος μυικών ομάδων αλλά και να τους χρησιμοποιήσετε για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αερόβια άσκηση.

Μπορείτε να επιλέξετε ρυθμιζόμενους αλτήρες με δίσκους διαφόρων βαρών ή σταθερούς αλτήρες με το βάρος που πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερες στις δικές σας ανάγκες προπόνησης.

Μπάλα γυμναστικής

Η μπάλα γυμναστικής είναι χρήσιμο αξεσουάρ για κάθε οικιακό γυμναστήριο. Προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες εφαρμογής παραλλαγών κλασικών ασκήσεων από κοιλιακούς, ραχιαίους και διατάσεις έως πιέσεις στήθους και ώμων.

• Σχοινάκι

Είναι ένα μικροόργανο γυμναστικής που μας παραπέμπει στα παιδικά μας χρόνια και τα παιχνίδια που παίζαμε τότε. Ωστόσο, το σχοινάκι, χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τους γυμναστές και τους αθλητές για το χτίσιμο αντοχής, ταχύτητας και ευκινησίας.

Είναι μία από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε και να δείτε σύντομα αισθητά αποτελέσματα, ακόμη κι αν ασκείστε μόλις λίγα λεπτά καθημερινά.

Η ποικιλία των μικρών οργάνων γυμναστικής είναι τεράστια και υπερκαλύπτει οποιοδήποτε είδος προπόνησης. Το δε μικρό τους μέγεθος και η ευκολία στη μεταφορά τους σημαίνει ότι μπορείτε να γυμνάζεστε οπουδήποτε – ακόμη και στο ξενοδοχείο των διακοπών σας.